شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا در بسته بندی مواد غذایی از نیتروژن استفاده میشود. یکی از مسائل مورد اهمیت در صنایع غذایی و تولیدات مواد خوراکی، حفظ طراوت و تازگی آنها است. این مسئله همواره یکی از چالشهای تولیدکنندگان بوده و هست.
استفاده از نیتروژن در بسته بندی مواد غذایی، یکی از راههای موثر برای جلوگیری از روند فاسد شدن و افزایش طول عمر مواد خوراکی است. در ادامه به بررسی اینکه چرا از نیتروژن در صنایع غذایی استفاده میشود و اهمیت و مزایای استفاده از گاز نیتروژن در بسته بندی مواد غذایی خواهیم پرداخت. با تیم سلام گرافیک در ادامه این مقاله همراه باشید.
کاربردهای گاز نیتروژن
نیتروژن گازی بیرنگ و بو و مزه است که در شرایط استاندارد به عنوان گازی بیاثر شناخته میشود. گاز نیتروژن علاوه بر اینکه برای ادامه حیات انسانها و موجودات زنده ضروری است، در صنایع مختلف هم کاربرد بسیاری دارد. از نیتروژن در زمینهی صنعت مواد غذایی، پزشکی و بسته بندی محصولاتی که در مجاورت با هوا فاسد میشوند استفاده میشود.
مهمترین کاربرد نیتروژن هوازدایی است، به این منظور که برای خارج کردن اکسیژن محیط از گاز نیتروژن استفاده میکنند. همچنین هوازدایی بهواسطه گاز نیتروژن منجر به جلوگیری از ایجاد کپک و قارچ میشود. در صورتی که نیاز به خدمات چاپ و بسته بندی دارید با ما تماس بگیرید.
علت استفاده از گاز نیتروژن در بسته بندی مواد غذایی
از عوامل مهم جلوگیری از فاسد شدن مواد خوراکی و حفظ طراوت و تازگی آنها استفاده از گاز نیتروژن است در نتیجه استفاده از گاز نیتروژن در بسته بندی مواد غذایی از روشهای اصلی نگهداری آنها است. اکسیژن به دلیل خاصیت اکسیدکنندگی بالایی که دارد با چربی و قند موجود در مواد غذایی واکنش داده و باعث فاسد شدن و تغییر طعم و ظاهر مواد خوراکی میشود.
وجود نیتروژن، اکسیژن را از مواد غذایی دور کرده و مانع از فاسد شدن آنها میشود. به این فرآیند اصطلاحا هوازدایی میگویند.
علاوه بر اینها، وجود اکسیژن در بسته بندی مواد غذایی باعث ایجاد باکتریهایی میشود که طراوت و تازگی را از مواد خوراکی میگیرند. حضور نیتروژن مانع از تولید و رشد این باکتریها میشود.
بدون بستهبندی با گاز نیتروژن نمیتوان بسیاری از موادغذایی مانند اسنکها، سبزیجات و میوهها را برای مدت طولانی تازه و سالم نگه داشت، در نتیجه اگر تولیدکنندگان مواد غذایی در بسته بندی محصولات خود از نیتروژن استفاده نکنند متحمل ضرر زیادی میشوند.
مزایای استفاده از گاز نیتروژن در بسته بندی مواد غذایی
تا به ایجای مقاله مطرح کردی که جرا در بسته بندی مواد خوراکی از نیتروژن استفاده میکنند، حال میخواهیم بگوییم که استفاده از گاز نیتروژن در بسته بندی موادغذایی چه مزایایی دارد؟
- کاهش میزان ضایعات تولیدی و کمک به حفظ محیط زیست
- عدم نیاز به استفاده از مواد نگهدارنده شیمیایی مضر و گران قیمت
- صرفه اقتصادی استفاده از نیتروژن نسبت به سایر نگهدارندهها و سوددهی بالا
- حفظ کیفیت موادغذایی در مدت زمان طولانی و افزایش فروش
در آخر از آنجا که گاز نیتروژن هیچ خطری برای سلامت انسان و محیط زیست نداشته و در انواع بستهبندیهای کاغذی، پلاستیک، قوطی یا جعبه مورد استفاده قرار میگیرد، بهترین روش برای بستهبندی موادغذایی و خوراکی به حساب میآید. تنها نکتهای که باید در نظر داشته باشیم این است که هنگام استفاده از نیتروژن در بسته بندی مواد غذایی باید درب محصول را به سرعت با حرارت ببندیم تا نیتروژن درون بسته بندی نتواند از آن خارج شود.
بسته بندی به محض خالی شدن از نیتروژن با هوا و اکسیژن پر شده و دیگر نمیتوان آن را برای طولانی مدت تازه و سالم نگه داشت.
در مقاله در بسته بندی دارو از چه فلزی استفاده میشود در رابطه با موارد گوناگونی صحبت کردهایم.