کاغذ پوستی چیست؟

کاغذ پوستی نوعی کاغذ نچسب است و در طراحی معماری، نقشه‌کشی و همچنین صنایع غذایی برای پوشش استفاده می‌شود. این کاغذ نیمه شفاف است یعنی نور را از خود عبور می‌دهد و معمولاً به رنگ سفید و یا زرد است. از کاغذ پوستی برای طراحی سیاه‌قلم و خوش‌نویسی استفاده می‌کنند و همچنین به دلیل قیمت مناسبی که دارد موردتوجه طراحان است.
کاغذ پوستی

کاغذ پوستی (parchment paper) چیست؟ نوعی کاغذ چاپ سفید و نازکی است که از عبور دادن کاغذ نازک شده در اسیدسولفوریک و کلرید روی تولید می‌­شود. با این عمل مقاومت کاغذ در برابر حرارت کم، بالا می‌­رود. همین امر باعث نچسب بودن کاغذ می­‌شود. در صنعت‌های مختلف از آن استفاده می‎‌­شود. طراحی در معماری یا گرافیک و نقشه‌کشی و همچنین صنایع غذایی یا محصولات پوششی از موارد استفادهٔ این کاغذ به­ حساب می‌­آید.

به آن کاغذ شیشه‌­ای مات هم می‌گویند. در ظاهر شبیه به کاغذ مومی می‌­آید. اما در کاربرد کمی تفاوت با آن دارد. مهم‌ترین تفاوت این دو مقاومت در برابر حرارت است که کاغذ پوستی از مقاومت بالاتری برخوردار است. کاغذ مومی بیشتر در صنایع خوراکی مورداستفاده است. این کاغذ در طراحی گرافیک و معماری بسیار مورد استقبال مخاطبان خود قرار می­‌گیرد.

هزینه مناسبی نسبت به دیگر کاغذهای طراحی دارد. علاوه بر حوزه گرافیک و معماری، برخی برای شناسایی برند خود به مشتری با طراحی لوگو و چاپ روی این کاغذ، از آن برای پیچیدن دور محصول خود استفاده می­‌کنند همچنین برای کپی برداری از نقشه و طراحی هایی مانند طراحی پیکتوگرام و طراحی تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرد.

کاربرد کاغذ پوستی

همان‌طور که قبلاً گفته شد، این کاغذ در صنایع مختلفی مورداستفاده قرار می­‌گیرد. کاغذ پوستی برای خوشنویسی، طراحی گرافیک، رسم الگو خیاطی، نقشه‌کشی، صنایع غذایی و آشپزی استفاده می‌­شود. در زیر به برخی از این موارد اشاره می­کنیم:

  • پیچیدن دور لباس و کفش درون جعبه
  • تمرین طراحی سیاه‌قلم
  • رسم الگو در خیاطی
  • نقشه‌کشی
  • طراحی چهره
  • آشپزی
  • کیک و شیرینی پزی
  • کاغذ سینی فر و قالب‌ها

انواع کاغذ پوستی چیست؟

اصل این کاغذ در واقع سفید و نیمه شفاف است. در بازار نمونه‌های زردرنگ این کاغذ مشاهده می­‌شود. اما در کیفیت با رنگ سفید آن تفاوت بسیاری دارد. شکنندگی و عدم وضوح کیفیت باعث می­‌شود طرح شما به‌درستی دیده نشود. شکنندگی در سطح کاغذ نشانه یک کاغذ بی‌کیفیت است. این شکستگی باعث عدم انتقال طرح به‌درستی روی کاغذ می­‌شود. ویژگی یک کاغذ پوستی خوب میزان وضوح شفافیت کل سطح آن و عدم شکنندگی است. همین خاصیت شفافیت این کاغذ است که آن را برای طراحی مناسب کرده است. محبوبیت آن در بین طراحان سیاه‌قلم و یا نقشه‌کشان به‌منظور هزینه به‌صرفه‌تر آن است. در قیمت، نسبت به کاغذ کالک کم‌هزینه‌تر است.

ویژگی یک کاغذ پوستی خوب چیست؟

همان گونه که می‌­دانید هر محصولی در بازار دو نمونه باکیفیت و بی‌کیفیت دارد. تشخیص اصل یا کپی بودن کاغذ کار سختی نیست. در اینجا به چند نمونه بارز از ویژگی‌های مهم کاغذهای پوستی اشاره می­کنیم.

در ابتدا یک کاغذ خوب باید نازک و نیمه شفاف باشد. منظور از نیمه شفاف یعنی بتواند نور را از خود عبور دهد. سطحی یکنواخت داشته باشد. نازک و سفیدرنگ باشد. به طوری که خطوط ریزودرشت طراحی از سمت دیگر آن نمایان باشد. به همین منظور از آن به‌عنوان کاغذ شیشه‌ای هم نام­برده می­‌شود. عدم خطوط شکستگی در سطح کاغذ یکی دیگر از نشانه‌های کاغذ سالم و باکیفیت است. سطح آن باید زبر باشد تا اثر کربن مداد را در خود حفظ کند.

ویژگی کاغذ پوستی

تفاوت کاغذ پوستی و کالک در چیست؟

باید در نظر داشته باشید این نوع کاغذ با کاغذ کالک متفاوت است و آن دو را باهم اشتباه نگیرید. به این کاغذ ریسینگ یا ترسیم هم گفته می­شود. کاغذ کالک یک سمت مات و یک سمت براق دارد. برای طراحی و سیاه‌قلم اصلاً مناسب نیست چون سطح واضحی ندارد. بیشتر برای مهندسان نقشه‌کشی کاربرد داشته است. طرح اولیه را روی این کاغذها پیاده‌سازی می­کردند و از آن برای رسم الگو استفاده می­کردند. برعکس کاغذهای پوستی نور را از سطح خود عبور می‌دهد و مانع طراحی سیاه‌قلم می­شود.

به دلیل در دسترس بودن و ارزان‌تر بودن کاغذ پوستی، خیلی از معماران و طراحان و نقشه‌کشان از آن به جای کاغذ کالک برای کار طراحی استفاده می‌کنند.

فرق کاغذ پوستی و مومی در چیست؟

کاغذ پوستی از آن دسته از کاغذهایی است که در صنعت آشپزی و صنایع غذایی کاربرد دارد. به دلیل خاصیت ضد چربی و نچسب بودن و مقاومت در برابر گرما این نوع کاغذ، معمولا از آن برای شیرینی پزی و قرار دادن در فر و اجاق استفاده می‌کنند تا موادی که برای طبخ روی آن ریخته شده، به ظرف، قالب، سینی فر و حتی خود کاغذ نچسبد.

در مقابل به دلیل وجود پارافین در مواد تشکیل دهنده کاغذ مومی، به هیچ عنوان نباید از این کاغذ برای آشپزی و قرار دادن در فر و اجاق گاز استفاده کرد؛ به این خاطر که کاغذ مومی در فر میسوزد و دود حاصل از آن غذا و شیرینی را بدبو و بدمزه می‌کند. در نگاه اول بسیاری از افراد این دو کاغذ را با هم اشتباه می‌گیرند. مهم‌ترین مشخصه‌ای که ظاهر کاغذ پوستی را از مومی متمایز می‌کند، جنس سیلیکونی یکی طرف کاغذ پوستی و مات بودن طرف دیگر آن است.

قیمت کاغذ پوستی چقدر است؟

بنا بر استفاده از کاغذ پوستی می­توان مشخص کرد که به چه صوت باید خریداری شود. هم به‌صورت رولی و هم برش خورده می‌­توانید آن را تهیه کنید. کاغذ پوستی برای بسته‌­بندی بهتر است به­ صورت برش خورده خریداری شود. با دادن ابعاد محصول کاغذ را برش خورده تهیه کنید. رایج‌ترین ابعاد برش خورده آن در بازار 70*100 است. رول‌های یک کیلویی آن از 95000 هزار تومان شروع می­شود. لازم به ذکر است تهیه رولی آن نسبت به تهیه ورقه­ای از هزینه مناسب­تری برخوردار است. هر ورق 70*100 آن 3000 هزار تومان است.

کاغذ پوستی نسبت به کاغذ مومی و کاغذ روغنی برای طراحی مناسب‌­تر است. ازاین‌رو که خاصیت نچسب بودن دارد، آن را برای نقشه‌کشی، طراحی سیاه‌قلم و خوشنویسی محبوب کرده است. تهیه یک کاغذ باکیفیت و کم‌هزینه موردپسند هر طراح گرافیک یا گرافیستی است. این کاغذ با وجود تمام این ویژگی‌ها قطعاً یکی از بهترین گزینه­ ها برای انتخاب است.

مقوا اشتنباخ

کاغذ کتان

مقوا ایندربورد

مقوا کارتی

کاغذ گلاسه

مقوا چیست؟

کاغذ گیپور

کاغذ کاهی

کاغذ سولفات

کاغذ پشت طوسی

کاغذ پشت سفید

کاغذ کاربن

کاغذ پلاستیکی

کاغذ پشت چسب دار

کاغذ گلاسه مات

کاغذ گلاسه براق

کاغذ پشت کرم

کاغذ فانتزی

کاغذ تحریر

کاغذ بالکی

کاغذ مکانیکی

کاغذ شیمیایی

کاغذ کرافت

آیا کاغذ پوستی در صنعت بسته بندی مورداستفاده قرار می‌گیرد؟

خیر، کاغذ پوستی یک کاغذ شفاف و بدون رنگ و نچسب است که بیشتر برای معماری، نقشه کشی و طراحی سیاه قلم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاغذ پوستی به چه صورت در بازار موجوداست؟

معمولا کاغذ پوستی به صورت رولی و یا برش های 100در70 در بازار موجود است.

4.8/5 - (5 امتیاز)
کاوه ملاکی
کاوه ملاکی
کاوه ملاکی‌ام؛ مشاور سئو، سئو یعنی موفقیت کسب و کار با سرعت چند برابری، از سال 90 به صورت تخصصی در حوزه محتوا و سئو فعالیت می‌کنم. دیدن نتایج رشد کسب و کارها جان تازه‌ای برای ادامه مسیر بهم می‌ده!
مقالات مرتبط بخوانید!

7 پاسخ

    1. کاغذ پوستی با لایه‌ای از سیلیکون پوشانده شده تا نچسب، مقاوم در برابر گرما و ضد روغن باشد. این کاغذ براق با اینکه نازک است می‌تواند تا دمای 250 درجه سانتی‌گراد را تحمل کند. از آن طرف کاغذ مومی با لایه از وکس (یا همان موم) پوشانده شده است و در فر آتش می‌گیرد. حتی اگر اتفاقی به این شدت رخ ندهد، موم آب شده در شیرینی مخلوط می‌شود یا دود می‌دهد که در نتیجه طعم غذا را تغییر می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب این مقاله