طراحی بسته بندی دارو

طراحی بسته بندی دارو (Drug packaging design) به طراحی و ایجاد یک بسته زیبا و مقاوم برای انواع مواد دارویی مثل قرص، پماد، آمپول، کپسول و … گفته می‌شود. یک بسته بندی خوب و استاندارد همیشه می‌تواند مشتریان را جذب کند و به کسب و کار جانی دوباره ببخشد. محصولات بهداشتی و دارویی بخش بسیار مهمی از زندگی انسان‌های امروزی را در بر گرفته‌اند.خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش‌های مختلف و متریال‌های گوناگونی برای طراحی تخصصی بسته بندی انواع داروها و چاپ آن‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

نمونه بسته بندی دارو

شرکت طراحی بسته بندی سلام گرافیک با داشتن بهترین و منحصر به فردترین ایده‌ها، به شما در زمینه‌ی طراحی بسته بندی‌های دارو خود کمک می‌کند. در ادامه برای سهولت در انتخاب ایده می‌توانید نمونه بسته بندی دارو که توسط تیم تخصصی سلام گرافیک پیاده شده را مشاهده کنید.

چرا طراحی بسته بندی دارو مهم است؟

صنعت بسته‌ بندی از جمله صنایع بسیار پرسود است. بازار بسته بندی دارویی نیز حوزه‌ای جذاب برای این صنعت است. بسته بندی مواد دارویی اهمیت بسیار بالایی دارد و باید حتماً مطابق با استانداردهای جهانی و منطقه‌ای انجام شود. بهتر است اشاره داشته باشیم که هدف از بسته بندی داروها الزاماً افزایش فروش آن‌ها و جلب نظر مخاطبان نیست؛ بلکه بسته بندی باید متناسب با نوع دارو و افراد مصرف‌کننده آن انتخاب شود بسته بندی مناسب داروها نه تنها زیبایی و کاربردی ظاهری محصول را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند موجب تسهیل روند انبار کردن و ارسال داروها نیز شود. خوشبختانه شرکت‌های زیادی در زمینه طراحی بسته بندی محصولات گوناگون از جمله دارو فعالیت دارند که می‌توانید انجام سفارش خود را به آن‌ها بسپارید. 

طراحی بسته بندی دارو

انواع بسته بندی دارویی

یکی از اهداف بسیار مهم در بسته بندی داروها حفاظت از محصول در مقابل شرایط جوی و محیطی و همچنین ضربه و اتفاقات گوناگون است. از این رو برای حفاظت از انواع دارو از انواع مختلف بسته بندی استفاده می‌شود. از جمله انواع بسته بندی‌های دارویی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. بسته بندی آلومینیومی دارو
  2. بسته بندی شیشه ای دارو
  3. بسته بندی مقوایی دارو
  4. بسته بندی تیوبی دارو

از چه کارتن‌هایی برای طراحی بسته بندی دارو استفاده می‌شود؟

یکی از موارد مهمی که باید در بسته بندی داروها با جعبه‌های مقوایی و کارتن به آن توجه داشت جنس بسته بندی مورد استفاده است. کارتن‌هایی که برای بسته بندی مورد استفاده قرار می‌گیرند نه تنها باید در برابر رطوبت، ضربه، و نور خورشید مقاوم باشند، بلکه باید مطابق با استانداردهای سازمان بهداشت نیز طراحی و ساخته شوند. معمولاً در انواع بسته بندی‌های دارویی از مقواهایی خاص با نام ایندر برد استفاده می‌شود. این مقواها را در بازار می‌توانید با نام مقواهای بهداشتی یافت کنید که در گرماژهای مختلف تولید می‌شوند. به دلیل آنکه در اکثر مواقع دارو به دلیل استفاده از بسته بندی اولیه با مقوا تماس مستقیم ندارد، از مقوای پست طوسی برای بسته بندی دارو استفاده می‌شود. امروزه بیش‌تر از جعبه‌های لمینتی باکیفیت که از لایه‌های کاغذ، آلومینیوم، و لایه‌های نازک‌تر پلی اتیلن ساخته شده‌اند استفاده می‌شود. استفاده از این جعبه‌ها به دلیل مقاومت بالا در برابر آب، نور، و شرایط آب و هوایی بسیار مناسب است. 

سفارش طراحی بسته بندی دارو

طراحی بسته بندی دارو علاوه بر حفظ زیبایی‌های بصری باید از دارو در برابر آسیب‌های فیزیکی و محیطی مثل نور محافظت کند. با طیف گسترده‌ای از مدل‌های بسته بندی موجود در بازار، انتخاب یک بسته مناسب برای محصول شما می‌تواند گیج کننده باشد؛ به خصوص برای محصولات دارویی که نیاز به سطوح خاصی از حفاظت دارند. طراحان سلام گرافیک آماده پذیرش سفارش بسته بندی دارو در انواع شکل و جنس هستند.

نکات طراحی بسته بندی دارو

همانطور که تا کنون اشاره کردیم بسته‌ بندی دارو باید با حساسیت بالا و مطابق با اصول و استانداردهای مربوطه طراحی شود. شرکت سلام گرافیک با آگاهی کامل از نکات طراحی بسته بندی، طراحی بسته بندی در مشهد، اصفهان، تهران، یزد و… را نیز انجام می‌دهد تا به افزایش سهولت کار شما کمک کند. در ادامه برخی از نکات مهمی که بهتر است در طراحی بسته بندی دارو مد نظر داشته باشید را بررسی می‌کنیم، عموما داروخانه‌ها میزان داروی بالایی را به فروش می‌رسانند. 

پادکست بسته بندی دارو

طراحی مناسب بسته بندی دارو می‌تواند علاوه بر ارائه اطلاعات لازم درباره محصول، جذابیت و زیبایی ظاهری ایجاد کرده و در ارتقاء روحیه مصرف‌کننده در ایام بیماری نیز موثر باشد. در پادکست زیر تمامی نکات و قوانین بسته بندی دارو را بیان می‌کنیم.

طراحی بسته بندی دارو اول از همه باید طبق استانداردهای ملی و بین‌المللی انجام شود. موارد دیگری مانند مشخص کردن کاربرد رنگ‌ در بسته بندی دارو، استفاده از فونت بریل برای افراد نابینا، چاپ اطلاعات بر روی جعبه به هنگام عبور از دستگاه بسته بندی، استفاده از پلمپ جعبه و موارد تایید مانند برچسب اصالت کالا و برچسب‌های حرارتی، اهمیت زیادی دارد.

در طراحی بسته دارد از بطری‌های دارو، پچ‌های دارویی
بسته‌بندی فویل و کاغذ و … استفاده می‌کنند.

faq

جعبه دارو از رو به رو

طراحی بسته دارو با ظروف پلاستیکی

ظروف پلاستیکی از دیگر انواع بسته بندی برای محصولات دارویی هستند و طراحی بسته بندی پلاستیکی می‌تواند به فروش و جذب مشتری کمک کند. از جمله مزایای استفاده از این نوع بسته بندی می‌توان به نشکن بود و قابلیت جمع شدن آن اشاره داشت. از طرفی دیگر وزن ظروف پلاستیکی بسیار سبک بوده و حمل آن آسان است. امروزه ظروف پلاستیکی مناسب برای طراحی بسته بندی داروها در انواع شکل‌ها و رنگ‌ها و حجم‌های مختلف و مطابق با اصول بسته بندی داروها تولید و عرضه می‌شوند.

ظروف شیشه ای برای بسته دارو

از دیگر متریال‌های مورد استفاده برای بسته بندی ظروف داروها ظرف‌های شیشه‌ای است. یکی از دلایل استفاده از شیشه برای بسته بندی داروها مقاومت آن در برابر رطوبت است. طراحی بسته بندی شیشه‌ای از اهمیت بالایی برخوردار است. در بسیاری از مواقع برای محافظت دارو در مقابل نور از شیشه‌هایی با رنگ‌های تیره استفاده می‌شود. از دیگر مزایای استفاده از این نوع بسته بندی مقرون به صرفه بودن و سهولت در پر کردن است. البته توجه داشته باشید که نوع دارو نیز در انتخاب بسته بندی بسیار مهم است. با توجه به اینکه ممکن است سطح ظرف شیشه‌ای به دلیل آزادسازی قلیایی محصول را تحت تاثیر قرار دهد نمی‌توان از آن برای تمام داروها استفاده کرد.

کاربرد ظروف فلزی در بسته دارو

 در بسته بندی دارو از چه فلزی استفاده می‌شود؟معمولا بسته بندی فلزی به دلیل نفوذناپذیری، کاهش خطرات آلودگی، و همچنین قابلیت محافظت از محصول در برابر ضربه و رطوبت گزینه بسیار مناسبی برای بسته بندی بسیاری از محصولات دارویی به شمار می‌روند. البته توجه داشته باشید که معمولاً لایه ‌های بسته بندی داروها دو بخش دارد. معمولاً بسته بندی اولیه با توجه به نوع دارو از میان فلز، پلاستیک، و شیشه انتخاب می‌شود. بسته بندی ثانویه نیز از کارتن و جعبه‌های مقوایی است. معمولاً طرح‌های گرافیکی و اطلاعات لازم برای مصرف‌کنندگان بر روی بسته بندی ثانویه چاپ می‌‌شوند. طرح‌های گرافیکی آن نیز با توجه به گروه سنی مصرف‌کننده تغییر می‌کنند. داروها برای ذخیره‌سازی و حمل و نقل در جعبه‌های بزرگ‌تر به عنوان بسته بندی سوم قرار می‌گیرند.

جعبه‌های مقوایی دارو

از جمله رایج‌ترین روش‌های بسته بندی داروها استفاده از جعبه‌های مقوایی و کارتنی است. جعبه‌های مقوایی را می‌توان عنصر اصلی در صنعت بسته بندی به ویژه صنایع غذایی و دارویی دانست. با چاپ جعبه مناسب می‌توان محصول را به صورت کاملاً بهداشتی ارائه داده و از آن در برابر صدمات احتمالی محافظت کرد. این نوع بسته بندی‌ها ایمن و ارزان بوده و می‌توانند مقادیر زیادی از محصول مورد نظر را در خود جای دهند. علاوه بر این جعبه‌های مقوایی قابل بازیافت هستند و از این طریق به حفظ محیط زیست و کاهش هزینه‌ها نیز کمک می‌کنند. جعبه‌های دارویی در برابر تراوش مواد نیز مقاوم بوده و به هیچ وجه اجازه نمی‌دهند دارو در بسته بندی نفوذ کند. خوشبختانه بسیاری از شرکت‌های بسته‌ بندی دارویی حفاظت از محصول پس از بسته بندی را نیز تضمین می‌کنند.

با استفاده از جعبه‌های مقوایی دارو می‌توانید اطلاعات مفیدی درباره دارو نیز به مشتریان خود ارائه دهید. از جمله این اطلاعات می‌توان به نام دارو، مقدار تجویز شده، تاریخ تولید و انقضا، و همچنین تعداد داروی موجود داخل بسته اشاره داشت. با طراحی بسته بندی دارو در قالب جعبه های مقوایی می‌توانید از رنگ‌های لازم برای اعلام خطر یا هشدار نیز استفاده کرده و نوشته‌ها را نیز به صورت فونت بریل برای افراد نابینا یا کم‌بینا ارائه کنید و تمام ویژگی‌های یک بسته بندی خوب را به جا آورید.

کارتن مقوایی جعبه دارو

 

تصاویر در بسته بندی

معمولاً از تصاویر در بسته بندی‌ها برای نشان دادن محتویات یک بسته به شیوه‌ای واضح و با تاکید بر کیفیت مناسب آن استفاده می‌شود. البته کاملاً واضح است که هدف از بسته بندی داروها ترغیب خریدار به استفاده از محصول نیست و همین نکته این شاخه از بسته بندی را با موارد دیگر آن متفاوت کرده است. تصویرسازی بسته بندی دارو بدون طرح های پیچیده و دارای خطوط ساده و سطوح خلاصه شده هستند و گاهی از عکاسی نیز در ان‌ها استفاده می‌شود. به طور کلی توصیه می‌شود برای بسته بندی مواد دارویی از اشکال و رنگ‌های مرتبط و در عین حال انرژی‌بخش استفاده کنید تا بیماران نیز در ایام بیماری روحیه بهتری داشته و هم به طور کلی شکل ظاهری بسته بندی‌ها در ارتقا شکل محیط زندگی انسان تاثیرگذار باشند.

فرایند چاپ بسته بندی دارو

یکی از عوامل مهمی که موجب کند پیش رفتن فرایند چاپ و بسته بندی داروها می‌شود عدم یکپارچگی در مدت زمان چاپ است. از این رو توصیه می‌شود که در مدت زمانی که کار چاپ بسته بندی انجام می‌شود دقت داشته باشید که هیچ موردی از قلم نیفتد. پس از اتمام فرایند چاپ نیز به دقت بسته بندی‌های آماده شده را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مشکلی در آن‌ها وجود ندارد. توجه داشته باشید که در طراحی و چاپ بسته بندی داروها نباید هیچ ورقی مفقود شده و علاوه بر این روی کارهای چاپی هیچ فونت ناخوانایی وجود نداشته باشد و فونت بسته بندی کاملا خوانا باشد. یکی از تکنولوژی‌های بسیار موثر در این زمینه دوربین‌های اسکن‌کننده هستند. این دوربین‌ها قادرند تمام مراحل کار را به دقت اسکن کرده و شما را در جریان هر گونه مشکلی قرار دهند. در واقع این دوربین‌ها به منظور کنترل کیفی محصول مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید آن است که نوع دستگاه چاپ باید با توجه به رنگ‌ها و تصاویر طراحی شده برای بسته بندی مشخص شود. از جمله دستگاه‌های مورد استفاده برای چاپ بسته بندی می‌توان به دستگاه افست و فلکسو اشاره داشت. نکته دیگری که باید به خاطر داشته باشید آن است که استانداردها و قوانین مربوط به چاپ جعبه‌های دارویی ممکن است هر چند ماه یک بار تغییر کنند. در نتیجه ممکن است با چاپ در تعدادهای بسیار بالا با ضرر مواجه شوید.

چرا از چاپ فلکسو برای طراحی بسته بندی دارویی استفاده کنیم؟

چاپ فلکسو به دلیل مقرون به صرفه بودن، کیفیت و ماندگاری بالا، بر فناوری‌های دیگری مانند گراور و لیتوگرافی برای چاپ بسته دارو برتری دارد. با فلکسو چاپ‌ با وضوح و جزئیات بالا امکان‌پذیر می‌شود و می‌توان چاپ‌های پیچیده‌تری برای بسته دارو انجام داد.

طراحی بسته بندی دارو چقدر قیمت دارد؟

یکی از موارد مهمی که باید پیش از طراحی و چاپ بسته بندی دارو به آن توجه داشته باشید تعرفه انجام کار است. قیمت بسته بندی دارو به عوامل گوناگونی بستگی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به اندازه محصول، وزن، تعداد، و همچنین نوع طراحی مورد نظر اشاره داشت. توجه داشته باشید که هزینه تمام شده برای چاپ یک عدد جعبه در تیراژ‌های پایین نسبت به تیراژ‌های بالا بیش‌تر است. با توجه به این موضوع چاپ بسته بندی در تیراژ‌های پایین مقرون به صرفه نخواهد بود. معمولاً شرکت‌های معتبر که سابقه و شهرت بیش‌تری در زمینه طراحی بسته بندی دارند هزینه بیش‌تری برای کار خود دریافت می‌کنند. البته به طور قطع کار انجام شده توسط این شرکت‌ها از کیفیت بیش‌تری نیز برخوردار خواهد بود. برای سفارش طراحی بسته بندی دارو می‌توانید همین حالا با کارشناسان ما در استودیو طراحی گرافیک سلام گرافیک تماس حاصل کنید.

استانداردهای طراحی بسته بندی برای دارو

از مهم‌ترین استانداردهای طراحی بسته بندی دارو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خوانایی بسته دارو

 بسته‌بندی دارویی باید تا حد امکان حاوی اطلاعات پزشکی خوانا باشد. در تمامی محصولات دارویی بایدموارد زیر به خوانایی ذکر شود:

  1. نام دارو
  2. تاریخ انقضا
  3. مواد استفاده شده
  4. دستورالعمل استفاده
  5. نام و آدرس سازنده یا تامین کننده
  6. هرگونه شرایط نگهداری یا اقدامات احتیاطی خاص

ایمنی بسته دارو

مصرف دارو باید بی خطر باشد و بسته بندی آن نباید هیچ گونه آلاینده‌ای را وارد محصول کند. به همین منظور باید موادی را برای طراحی بسته دارو انتخاب کرد که با استانداردهای FDA مطابقت داشته باشد.به عنوان مثال، جوهر چاپ مطابق با FDA باید غیرقابل نفوذ باشد تا داروهای داخل بسته را آلوده نکند.

ماندگاری بسته بندی دارو

طراح بسته بندی با گذراندن دوره های آموزش طراحی بسته بندی دارویی می‌تواند با حذف پلاستیک‌های یکبار مصرف و جایگزینی آنها با مواد قابل بازیافت، به پایداری محیط زیست کمک کنند و بسته بندی پایدار ایجاد کند.

مشاوره طراحی جعبه برای مواد دارویی

اگر همچنان مردد هستید برای طراحی جعبه دارویی، طراحی هارد باکس محصولات پزشکی نیز شاید گزینه خوبی برای بیزنیستان باشد به‌همین منظور توصیه می‌کنیم پیش از هرگونه ثبت سفارش با مشاوران طراحی بسته بندی تماس بگیرید و نظر تخصصی آن‌ها را جویا شوید. مشاوران می‌توانند در زمینه‌های مختلف مثل کد رنگی بسته دارو، فونت و شکل مناسب برای طراحی بسته دارو به شما مشاوره دهند. برای دریافت مشاوره بسته بندی دارو به صورت رایگان می‌توانید با مشاوران مجموعه سلام گرافیک در ارتباط باشید.

قرارداد بسته بندی مواد دارویی

بهتر از پیش از نهایی کردن سفارش قرارداد بسته بندی بین طراح و کارفرما عقد شود تا دو طرف از محقق شدن حقوق خود اطمینان کافی داشته باشند. از مفاد قرارداد طراحی بسته بندی دارو می‌توان به زمان تحویل پروژه، حقوق طراح، تهیه گسترده بسته بندی، انتظارات کارفرما و مواردی از این دست اشاره کرد. با قرارداد سفارش شما جنبه قانونی به خود می‌گیرد و در صورت نقض مفاد قرارداد امکان پیگرد قانونی وجود دارد.

چاپ بسته بندی دارویی

چاپ بسته دارو با متریال‌های مختلف صورت می‌گیرد. هنگام چاپ دستورالعمل‌های دارویی باید با فونت مناسب و با تراز صحیح در محل مناسب قرار گیرند.باید متریال و کیفیت چاپ طوری باشد که شیوه و کاربرد مصرف دقیقاً منتقل شود تا مصرف‌کنندگان دچار سومصرف دارویی نشوند. به همین منظور باید کار چاپ را به چاپخانه‌های باتجربه سپرد در غیر اینصورت تمامی زحمات طراحی هدر می‌شود.

بسته بندی دارو سرماخوردگی

 

طراحی لیبل بسته‌های دارویی

لیبل‌های محصولات دارویی باید با دقت بالاتری از سایر لیبل‌ها طراحی شوند زیرا یک خطای جزئی در طراحی لیبل می‌تواند خطر سوء استفاده دارویی را به همراه داشته باشد. در طراحی و دیزاین لیبل باید موارد مصرفی، تداخلات دارویی، دوز مصرفی و مواردی از این دست با دقت ذکر شود. می‌توانید نمونه‌های طراحی لیبل را در سایت ما مشاهده نمایید.

ایده برای طراحی بسته دارو

مصرف دارو فرآیند خوشایندی برای بیماران نیست پس چه خوب که با داشتن ایده بسته بندی خلاقانه افراد و خصوصا کودکان را تشویق به خوردن دارو کنیم. استفاده از رنگ‌های آرامش‌بخش و فونت‌ها و تصاویر جذاب باعث بهبود جنبه‌های زیبایی بسته دارو می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که رنگ‌ها بر روی انسان اثر روانی دارند که در نهایت به بهبودی سریع ختم می‌شود.

چرا بسته بندی مواد دارویی را به شرکت سلام گرافیک بسپاریم؟

شرکت سلام گرافیک تجربه کافی در زمینه طراحی انواع بسته بندی مثل بسته بندی سوغاتی را دارد و طراحان گرافیکی به انواع نرم افزارهای و ابزارهای طراحی بسته بندی تسلط دارند. بسته بندی با فتوشاپ تخصص طراحان سلام گرافیک است. تمامی استاندارها و اصول بسته بندی دارویی در سلام گرافیک با نهایت دقت انجام می‌شود. با خیال راحت کار طراحی بسته مواد دارویی را به سلام گرافیک بسپارید.

4.7/5 - (13 امتیاز)
4 پاسخ
  1. سلام. آیا استانداردهای بهداشتی در بسته بندی مواد دارویی در نظر گرفته میشه ؟

    1. کاوه ملاکی گفت:

      سلام، بله تمام مواردی که سازمان غذا و دارو برای بسته بندی دارویی در نظر گرفته ما رعایت می‌کنیم از نوع جنس بسته بندی تا کاربردهایی محدودیت‌های طراحی و…

  2. سلام. برای بسته بندی دارو به مجوز خاصی نیاز داریم؟

    1. کاوه ملاکی گفت:

      سلام و روز به خیر، بله باید از سازمان غذا و دارو مجوزهای مربوطه رو بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *