ایلوستریتور چیست؟

ایلاستریتور یکی از نرم افزارهای شناخته شده در حوزه طراحی گرافیک برداری است. طراحی‌ها و کارهای گرافیکی که با نرم افزار ایلوستریتور طراحی می‌شوند به دلیل برداری بودن دچار هیچگونه افت کیفیت نمی‌شوند، نرم افزار ایلاستریتور در چند نسخه و برای سیستم‌ عامل‌های مختلف طراحی و پیاده سازی شده است که از جمله این سیستم عامل‌ها می‌توان به سیستم عامل ویندوز، مک و... اشاره کرد. در این مقاله به چرایی انتخاب نرم افزار ایلاستریتور و همچینن کاربردهای نرم افزار ایلاستریتور و آشنایی کلی با این نرم افزار حرفه‌ای طراحی برداری خواهیم پرداخت.

ایلاستریتور (illustrator) بهترین نرم افزار طراحی برداری است. یکی از نرم‌افزارهای قدرتمند در زمینه کارهای گرافیکی نرم‌افزار ایلاستریتور است. علاقمندان به صنعت گرافیک، طراحی وب، معماران، علاقمندان به صنعت طراحی لباس و … نیاز به یادگیری نرم‌افزار ایلاستریتور دارند تا بتوانند در زمینه شغلی خود پیشرفت کنند. از آن جایی که این نرم‌افزار دارای قابلیت‌های متعددی است، به عنوان اصلی‌ترین رقیب کورل دراو شناخته می‌شود. در این مقاله به معرفی نرم‌افزار ایلاستریتور، تاریخچه آن و کاربردهای آن پرداخته‌ایم پس در ادامه با ما همراه باشید.

نرم‌افزار ایلاستریتور چیست؟

نرم‌افزار ایلاستریتور نرم‌افزاری است که از آن برای تصویرسازی، طراحی و خلق کارهای هنری استفاده می‌شود. این نرم‌افزار هم با سیستم عالم ویندوز مایکروسافت و هم با سیستم عامل مک اپل سازگاری دارد. نرم‌افزار مذکور در دسته نرم‌افزارهای برداری محسوب می شود زیرا تمامی محاسبات آن بر اساس محاسبات ریاضی انجام می‌شود. گفتنی است به دلیل قابلیت‌های فراوانی که این نرم‌افزار محبوب دارد، امروزه در موارد بسیاری از حرفه‌ها اعم از طراحی‌های گرافیکی، معماری، طراحی لباس و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آن جایی که محیط نرم‌افزار ایلاستریتور شباهت بسیاری به دیگر برنامه‌های کمپانی ادوبی مانند فوتوشاپ دارد، اگر با برنامه‌های این کمپانی کار کرده باشید، محیط آن برای شما بیگانه نبوده و به راحتی می‌توانید با آن آشنا شوید. برای دریافت آموزش ادوبی ایلوستریتور به صورت تخصصی کلیک کنید.

جهت آشنایی با دیگر نرم افزارهای طراحی گرافیک می‌توانید روی لینک کلیک کنید.

تاریخچه نرم‌افزار ایلاستریتور

نرم‌افزار ایلاستریتور یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای شرکت بزرگ ادوبی است که اولین بار در سال 1387 برای مکینتاش اپل و پس از آن نسخه دوم ایلاستریتور در سال 1989 میلادی برای سیستم عامل ویندوز ارائه شد. در نسخه‌های اولیه ایلاستریتور، این نرم‌افزار قابلیت‌های منحصر به فرد امروزی را نداشت بلکه رفته رفته با آپدیت‌های اضافه شده به آن قابلیت‌های متعددی به آن اضافه شد تا به امروز که در بین بسیاری از افراد محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

تا سال 2012 نرم‌افزار ایلاستریتور با پیشوند CS به بازار عرضه می‌شدند ولی از آن زمان به بعد پیشوند ارائه شده تغییر کرد و این نرم‌افزار تحت عنوان CC به کاربران عرضه شد.

What is Illustrator

کاربردهای نرم‌افزار ایلاستریتور

از نرم‌افزار ایلاستریتور برای طراحی فونت، طراحی لوگوهای ایرانی، طراحی یک اینفوگرافیک، ست اداری، طراحی نمودارها و دیاگرام‌ها، طراحی کارت‌های تبلیغاتی و … استفاده می‌شود. همچنین از این نرم‌افزار در صنعت معماری نیز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از اصلی‌ترین کاربردهای نرم‌افزار ایلاستریتور را می‌توان طراحی لباس دانست.

طراحان لباس برای کشیدن طراحی‌های لباس خود از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند و به کمک آن می‌توانند به خوبی لباس‌های مورد نظر خود را طراحی کرده و طرح و مدل آن را به نمایش دربیاورند.

از نرم افزار ایلاستریتور برای طراحی انواع کارهای گرافیک از قبیل موارد نام برده شده در زیر نیز استفاده می‌شود.

نرم‌افزار ایلاستریتور دارای چه قابلیت‌هایی است؟

با استفاده از نرم‌افزار ایلاستریتور می‌توانید عکسی را که به صورت دستی کشیده‌اید وارد نرم‌افزار کنید و از آن به عنوان راهنما برای کشیدن تصویر مورد نظر خود استفاده کنید. و یا بر روی عکس تغییراتی مانند دوباره رنگ کردن را وارد کنید.

یکی از شاخص‌ترین قابلیت‌های ایلاستریتور وکتور است. این قابلیت موجب شده تا بدون تغییر در کیفیت عکس، اندازه ان کوچک و یا بزرگ شود. یعنی شما به راحتی می‌توانید تصویر طراحی شده مورد نظر خود را کوچک و بزرگ کنید بدون این که تغییری در کیفیت آن حاصل شود. به دلیل استفاده از روابط ریاضی در توصیف خطوط، کمان‌ها و … است که ایلاستریتور می‌تواند چنین ویژگی خوبی داشته باشد.

What is Illustrator2

چگونه کار با نرم‌افزار ایلاستریتور را یاد بگیریم؟

به دلیل محبوبیت بسیار این نرم‌افزار برای بادگیری آن کلاس‌های حضوری و آنلاین، کتاب‌های مختلف و ویدیوهای آموزشی آنلاین بسیاری وجود دارد. بهترین راه یادگیری این نرم‌افزار را می‌توان به کمک کلاس‌های حضوری و یا کلاس‌های آنلاین به شمار آورد زیرا به کمک یک معلم به سرعت می‌توانید فوت و فن کار با ایلاستریتور را یاد بگیرید. در صورتی که اگر به صورت خودآموز بخواهید این نرم‌افزار را فرا بگیرید، زمان بسیاری را باید صرف یادگیری آن کنید. برای یادگیری خودآموز این نرم‌افزار پیشنهاد ما به شما استفاده از ویدیوهای آموزش آنلاین در سایت‌های مربوطه و یا ویدیوهای موجود در یوتوب است.

مزایا نرم افزار ایلاستریتور

فرمت های قابل ذخیره در ایلاستریتور

همگام سازی نرم افزار ایلاستریتور با دیگر نرم افزار های ادوب

نرم افزار ایلاستریتور برای سیستم

نرم افزار ایلاستریتور برای گوشی

در مقاله ایلاستریتور چیست خواندیم

نرم‌افزار ایلاستریتور یکی از معروف‌ترین نرم‌افزارها در صنعت گرافیک است و گرافیست‌های بسیاری از آن برای طراحی‌های خود استفاده می‌کنند. از آن جایی که هم ایلاستریتور و هم فوتوشاپ برای یک شرکت مشخص یعنی ادوبی هستند، ترکیب این دو در کنار هم می‌تواند کار خوبی را در نهایت خلق کند. گفتنی نرم‌افزار ایلاستریتور در اکثر حرفه‌ها می‌تواند کمک‌رسان باشد به همین دلیل یادگیری آن را در زمره کارهای خود قرار دهید. از این که در این مقاله از وب سایت سفارش طراحی گرافیک با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.

3.4/5 - (7 امتیاز)
سمیرا خادم
سمیرا خادم
سمیرا خادم هستم طراح گرافیک و کارشناس طراحی گرافیک از دانشگاه بجنورد، مدت 2 سال است که فعالیت خودم را توی استودیو طراحی گرافیک سلام گرافیک شروع کرده‌ام. در حال حاضر به عنوان تصویر سازی و طراحی تصویرسازی بسته بندی در شرکت طراحی گرافیک سلام گرافیک مشغول به فعالیت هستم.
مقالات مرتبط بخوانید!

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب این مقاله