تصویر سازی با گواش چیست؟ (Illustration with gouache) تصویر سازی با گواش یکی از تکنیک‌های تصویر سازی است که به وسیله گواش طراحی و پیاده سازی می‌شود. گواش ماده‌ای همانند آبرنگ است، با این تفاوت که کمی غلیظ‌تر و پررنگ‌تر مشاهده می­شود. دراین تکنیک و تکنیک تصویرسازی با آبرنگ حلال آب است. در ترکیبات آن از صمغ عربی استفاده شده که به آن حالت چسبندگی و غلظت القا می­کند. از گواش به دلیل وجود رنگ‌های تیره آن در تصویر سازی استفاده می­شود. از آبرنگ عموماً در پس‌زمینه و بک‌گراند کار استفاده می­شود. کار با گواش در تصویر سازی به‌منظور یکپارچگی و یک دست نمودن سطوح است. همچنین برای استفاده از رنگ‌های روشن، از ترکیب رنگ سفید با رنگ موردنظر استفاده می­شود.

تصویر سازی با گواش چیست؟

دو روش آبرنگ نما و پوششی در تصویر سازی به‌وسیله گواش وجود دارد. در شیوه آبرنگ نما، غلظت گواش را با آب کاهش می­دهند و در تصویرسازی از آن استفاده می­کنند. در این روش میزان شفافیت و یا کدری و مات بودن رنگ، به میزان آب حلال در رنگ بستگی دارد. کاهش یا افزایش غلظت رنگ ما را به رو سمت شیوه پوششی می­برد. اضافه نمودن رنگ‌دانه‌های سفید در میزان درخشندگی اثر نقش دارد. در این شیوه استفاده از مقوا یا کاغذ ضخیم حائز اهمیت است. همچنین برای جلوگیری از ایجاد موج در طرح، بهتر از پشت کاغذ یا مقوا را خیس کرده و آن را روی کلاف چوبی نصب کرد. بهتر است تا پایان خشک‌شدن کار آن را از کلاف چوبی جدا نکنید.

تصویر سازی با گواش چیست؟
تصویر سازی با گواش چیست؟

قیمت تصویر سازی با گواش

هزینه خرید وسایل تصویرسازی از اهمیت بالایی برخوردار است. تفاوت قیمت در برندهای خارجی و ایرانی نیز قابل‌توجه است. به طور مثال قیمت هر رنگ از گواش تالنز حدود 95 هزار تومان است. قیمت هر رنگ گواش پارس نیز 5  هزار تومان است. نوع و جنس مواد مورداستفاده در خروجی و کیفیت کار تأثیر بسزایی دارد. دقت و ظرافت در تصویر سازی و میزان وقت‌گذاشتن در خلق اثر ارزش و بهای این امر را مشخص می­کند.

تکنیک‌های تصویر سازی با گواش

انتخاب نوع کاغذ یا مقوا: کاغذ به کار گرفته شده برای تصویر سازی توسط گواش بهتر است ضخیم باشد تا از موج‌دار شدن و شکستگی کاغذ جلوگیری شود؛ بنابراین نوع کاغذ و ضخامت آن در طراحی قابل اهمیت است.

استفاده از قلم‌مو در سایزهای مختلف: در نوع طرح و خلق تصویر سایزهای مختلف قلم‌مو کمک بسیاری می­کند. سایز طرح با اندازه قلم‌مو ارتباط مستقیم دارد.

استفاده از گواش‌های باکیفیت بالا: کیفیت بالای گواش در ماندگاری، کیفیت و درخشندگی اثر نقش دارد. به‌مرور رنگ طرح کدر نمی­شود.

طراحی با گواش از رنگ تیره به رنگ روشن: منظور از تیره به روشن یعنی اگر در تصویر سازی از رنگ تیره استفاده شده است، تا آخر کار به همان صورت ادامه پیدا کند. با این روش طرح پایانی یک دست و همراه با هارمونی بوجود می­آید.

استفاده از حوله کاغذی: حوله کاغذی در طراحی با گواش همانند پاکن عمل می­کند. در جهت‌بخشی به رنگ‌ها و یا اصلاح اشتباهات در هنگام تصویر سازی بکار گرفته می­شود.

تکنیک پاشیدن گواش: برای خلق بعضی طرح‌ها مانند قطرات آب یا مه، از پاشیدن گواش استفاده می­شود.

تکنیک لایه‌های رنگ در تصویرسازی: از ویژگی‌های کار با گواش به خلق رنگ روی کاغذ می­توان اشاره کرد. با این هدف که برای کار با گواش آهسته عمل کرد و ترکیبات رنگ را روی کاغذ به دست آورد.

تکنیک های تصویر سازی با گواش
تکنیک های تصویر سازی با گواش

روش کار با گواش برای تصویر سازی

در روش کار با گواش نیاز به ترکیب رنگ برای به‌دست‌آوردن رنگ‌های روشن است. استفاده از پلت رنگ در هنگام طراحی به ساخت و ترکیب رنگ‌ها کمک می­کند. استفاده از قلم‌موها با سایزهای مختلف، در نوع و سایز طرح اهمیت دارد. برای خلق اثری بی‌نقص میزان دقت و حوصله در انجام طراحی و تصویرسازی به کیفیت کار کمک می­کند. همچنین نباید از ضخامت بالای رنگ در طرح استفاده کرد، زیرا به‌راحتی می‌شکند.

آیا طرح تصویر سازی با گواش رایج است؟

برای طرح تصویر سازی، ابتدا لوازم موردنیاز را باید تهیه کرد. سپس مقوای موردنظر را در سطحی به طور مثال کلاف چوبی، با چسب محکم کرده تا از باد افتادن در مقوا حین طراحی پیشگیری شود. طرح اولیه را با مداد روی مقوا پیاده‌سازی کرده و در آخر با استفاده از پلت، رنگ‌های موردنیاز را ساخته و شروع به رنگ‌آمیزی کنید. از کشیدن بسیار قلم‌مو روی سطح کار خودداری کنید تا ضخامت مقوا مورد آسیب قرار نگیرد.

انواع تصویر سازی با گواش

تصویر سازی پوششی و آبرنگ نما از انواع تصویرسازی با استفاده از گواش هستند. در روش آبرنگ نما با استفاده از آب، از میزان غلظت رنگ کاسته می‌شود و درجه رنگ روبه روشنی می­رود. میزان کدری رنگ در این روش از طراحی با آبرنگ بیشتر است. کم‌وزیاد شدن غلظت رنگ به سمت روش پوششی می­رود. در این روش با پوشش‌دهی تمام سطوح، سطح کار یکپارچه می­شود. همچنین از تلفیق این دو روش به روش جدیدی از خلق اثر می­رسیم. 

تفاوت تصویر سازی با گواش و آبرنگ

ترکیبات گواش و آبرنگ همانند یکدیگر است. اما موردی که این دو را از هم متمایز کرده است، تفاوت در میزان شفافیت و کدری طراحی است. آبرنگ از شفافیت رنگی بیشتری برخوردار است. رنگ‌های آن روشن و رقیق است. بالعکس گواش از رنگ‌دانه‌های غلیظ و تیره‌تری ساخته شده است. پایان کار با گواش اثری با رنگ‌های مات است. در آبرنگ برای رسیدن به رنگ روشن، مقداری آب به آن اضافه می­کنند. درصورتی‌که در استفاده از گواش برای رسیدن به رنگ‌های روشن باید رنگ سفید را با آن ترکیب کرد. نقاش هنگام کار با آبرنگ از فضای سفید کاغذ برای اثر خود استفاده می­کند. هنرمندانی که با گواش کار می­کنند از رنگ سفید در اثر خود بکار می­گیرند. حتی برای روشن شدن کار نیز از این رنگ استفاده می­کنند.

روش های استفاده از تکنیک تصویر سازی با گواش چیست؟

تقریبا می توان گفت که تصویر سازی با گواش از دو روش امکان پذیر است. روش اول استفاده از گواش در تمام تصویر و به صورت کامل است. روش دوم پاشیدن رنگ گواش به برخی از قسمت های تصویر است.

قیمت تصویر سازی با گواش چقدر است؟

قیمت تصویر سازی گواش به نسبت طرح پیشنهادی شما متفاوت است. برای اطلاع از قیمت می توانید با کارشناس های مجموعه سلام گرافیک در ارتباط باشید و از طریق تماس یا پیامک رنج قیمت طرح خود را بدانید.

4.6/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *