تری دی مکس چیست؟

نرم افزار 3dmax یکی از نرم افزارهای حرفه‌ای طراحی کاراکترهای سه بعدی است. این نرم افزار قابلیت‌های مختلفی را برای استفاده کنندگان خود در نظر گرفته است، از قبیل سه بعدی سازی انواع کاراکترها، ساخت انیمیشن، وجود پلاگین‌های مختلف و... . در این مقاله از سری مقالات معرفی نرم افزار سلام گرافیک در رابطه با نرم افزار تری دی مکس اطلاعات کامل و جامعی ارائه داده‌ایم.

نرم‌افزار تری دی مکس (3D max software) یکی از معروف‌ترین نرم‌افزارهای گرافیکی کامپیوتری است که به دلیل قابلیت‌های ویژه‌ای که دارد، امروزه افراد بسیاری از آن در زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنند. در این مقاله به معرفی نرم‌افزار محبوب تری دی مکس، تاریخچه آن و کاربردهای آن پرداخته‌ایم نرم افزارهای مختلفی برای ساخت یک موشن گرافی یا یک انیمیشن مورد استفاده قرار می‌گیرد که از جمله این نرم افزارها می‌توان به نرم افزار ایلاستریتور برای ساخت کاراکتر دو بعدی، نرم افزار مایا، نرم افزار فتوشاپ و… . با توجه به نیاز آن پروژه از نرم افزارهای مختلفی می‌توان برای ساخت و پیاده سازی پروژه سه بعدی یا طراحی کاراکتر استفاده کرد.

معرفی نرم افزار تری دی مکس

نرم‌افزار تری دی مکس یک برنامه گرافیکی کامپیوتری است که به کمک آن می‌توان انواع مدل‌سازی‌های سه بعدی؛ طراحی‌های سه بعدی؛ طراحی و ساخت بازی‌های ویدیویی، طراحی و ساخت انیمیشن‌ها و ارائه راه حل‌های متفاوت در طراحی‌ها را انجام داد. به جرات می‌توان تری دی مکس را مشهورترین نرم‌افزار در بین نرم‌افزارهای صنعت گرافیک کامپیوتری دانست زیرا در حرفه‌های مختلفی از این نرم‌افزار استفاده می‌شود.

به طور مثال از این نرم‌افزار در صنعت معماری، صنعت فیلم و تلویزیون، صنعت توسعه بازی و طراحی بازی، طراحی ساختمان، برنامه‌ریزی برای توسعه یک محصول و … استفاده می‌شود. همچنان با استودیو خلاق طراحی گرافیک سلام گرافیک همراه باشید.

تاریخچه نرم‌افزار تری دی مکس

در ابتدا این برنامه را نه با نام 3D MAX بلکه با نام 3D Studio می‌شناختند. برنامه مذکور توسط گروه Yost ساخته و روانه بازار شد. گفتنی است یوست در ابتدا توسط فیلم‌ساز معروف گری یوست شروع به فعالیت کرده است. پس از مدتی اولین نسخه حرفه‌ای از این برنامه در سال 1996 منتشر شد که این برنامه توسط Autodesk Media and Entertainment ساخته و ارائه شد. با گذشت سال‌ها و محبوب‌تر شدن این نرم‌افزار، نسخه سازگار با ویندوز مایکروسافت آن نیز ارائه شد. تا به امروز که 30 سال از انتشار تری دی مکس گذشته است، آپدیت‌های متنوعی برای آن آمده که هر کدام به نوبه خود ماژول‌های متفاوتی را به تری دی مکس اصافه کرده‌اند و همین موارد موجب شده از تری دی مکس به عنوان مشهورترین نرم‌افزار در زمینه مدل‌سازی‌های کامپیوتری نام برده شود.

کاربردهای نرم‌افزار تری دی مکس

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، تری دی مکس به دلیل ویژگی‌های متعددی که دارد، در زمینه‌های مختلفی مورد استفاده است که در ادامه به طور مفصل در رابطه با کاربردهای این نرم‌افزار محبوب صحبت کرده‌ایم.

What is 3D

نرم‌افزار تری دی مکس در صنعت تبلیغات

از این نرم‌افزار در زمینه ساخت برنامه‌های تبلیغاتی تلویزیونی مختلف به وفور استفاده می‌شود. به کمک تری دی مکس می‌توان صحنه‌های گرافیکی و افکت‌های متعددی را به برنامه‌های تبلیغاتی اضافه کرد. در ساخت بسیاری از برنامه‌های تبلیغاتی تلویزیونی که دارای واقعیت افزوده هستند، از تری دی مکس استفاده شده است.

تری دی مکس در صنعت سینما و تلویزیون

جلوه‌های ویژه گرافیکی مورد نیاز در فیلم‌های سینمایی و یا سریال‌های تلویزیونی که در کنار فعالیت‌های واقعی وجود دارند، به کمک تری دی مکس قابل اجرا هستند. به طور مثال در فیلم مشهور آواتار از تری دی مکس برای تولید صحنه‌های بسیاری استفاده شده است.

از تری دی مکس برای ساخت انیمیشن‌ها نیز استفاده می‌شود. امروزه برای مدل‌سازی‌های سه بعدی کاراکترها و صحنه‌های انیمیشن‌های محبوب و مشهور، از نرم‌افزار تری دی مکس به وفور استفاده می‌شود.

تری دی مکس در صنعت بازی‌های ویدیویی

یکی از پرکابردترین استفاده‌های تری دی مکس را می‌توان در صنعت بازی‌های ویدیویی دانست. به کمک تری دی مکس بازی‌های ویدیویی متعدد و جذابی با کیفیت‌های بی نظیر طراحی و ساخته می‌شود. همچنین برای ساخت کاراکترهای بازی‌های ویدیویی و مدل‌سازی‌های سه بعدی نیز از تری دی مکس استفاده می‌شود. به دلیل ویژگی‌ها و قابلیت‌های متعددی که تری دی مکس از خود نشان داده است، هزینه‌های ساخت بسیاری از بازی‌های ویدیویی و انیمیشن‌ها کم‌تر از پیش شده است.

تری دی مکس در صنایع مختلف مهندسی

در رشته‌های مختلف مهندسی، نرم‌افزارهای مخصوص با آن رشته برای مدل‌سازی وجود دارد، ولی تری دی مکس یکی از نرم‌افزارهایی است که در بسیاری از رشته‌های مهندسی برای مدل‌سازی استفاده می‌شود و بهترین کیفیت را در هر رشته در اختیار افراد قرار می‌دهد. از این رشته‌ها می‌توان به معماری، پزشکی، مکانیک، ماشین‌سازی، ساخت ابزارآلات صنعتی؛ ساخت ابزارآلات تخصصی و … اشاره کرد. لازم به ذکر است که امروزه تری دی مکس طراحی‌های مهندسی بسیاری را بهبود بخشیده و موجب موفقیت بیشتر آن‌ها شده است.

در بخش‌های مختلف صنعت معماری مانند ساختمان‌سازی، طراحی داخلی ساختمان و دکوراتیو منزل از تری دی مکس به صورت حرفه‌ای استفاده می‌شود. از آن جایی که تری دی مکس دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های مختلفی است، در بین معماران طرفداران بسیاری دارد.

What is 3D

یادگیری تری دی مکس برای کدام دسته از افراد الزامی است؟

اگر در هر کدام از صنایع اشاره شده در کاربردهای تری دی مکس مشغول به فعالیت و یا درس خواندن هستید، یادگیری تری دی مکس را در زمره اولین کارهای خود قرار دهید. بدون شک تسلط کامل به این نرم‌افزار محبوب می‌تواند موجب پیشرفت شما در رشته و شغلتان شود و به نوعی می‌توان گفت موفق شدن در حرفه مذکور را برایتان میسر خواهد کرد.

اصطلاحات معروف در تری دی مکس

مدلینگ

جئومتری

متریال

camera

رندرینگ

مزایای استفاده از نرم افزار تری دی مکس

آنچه در مقاله معرفی نرم افزار 3dmax خواندید

تری دی مکس یکی از مشهورترین نرم‌افزارها در زمینه مدل‌سازی‌های سه بعدی است، از این رو اگر در چنین حرفه‌هایی مشغول به درس خواندن و یا فعالیت هستید، یادگیری آن می‌تواند برای شما موثر باشد. همچنین در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد دارید آموزش مقدماتی فتوشاپ را ببینید حتما سری به لینک قبلی بزنید.

بهترین نرم افزار ساخت فایل‌های سه بعدی

نرم افزار تری دی مکس را می‌توان یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای سه بعدی سازی در نظر گرفت.

چرا از تری دی مکس باید استفاده کنیم؟

این نرم افزار ویژگی‌های و قابلیت‌هایی دارد که استفاده کردن از آن می‌تواند طراحی و پیاده سازی مدل‌های سه بعدی را به بهترین و مناسب‌ترین شیوه پیش ببرد.

3.6/5 - (5 امتیاز)
سمیرا خادم
سمیرا خادم
سمیرا خادم هستم طراح گرافیک و کارشناس طراحی گرافیک از دانشگاه بجنورد، مدت 2 سال است که فعالیت خودم را توی استودیو طراحی گرافیک سلام گرافیک شروع کرده‌ام. در حال حاضر به عنوان تصویر سازی و طراحی تصویرسازی بسته بندی در شرکت طراحی گرافیک سلام گرافیک مشغول به فعالیت هستم.
مقالات مرتبط بخوانید!

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب این مقاله