از آن جایی که عمان یک کشور ثروتمند و با واحد پولی بسیار ارزشمند در خاورمیانه محسوب میگردد، بسیاری از صادر کنندگان به دنبال صادرات محصولات خود به این کشور هستند. از این رو کسب دانش کافی درباره استانداردهای بسته بندی و قوانین مورد نیاز برای داشتن یک محصول قابل قبول در بازار خرده فروشی عمان، از جمله ضروریات مسیر صادرات موفق خواهد بود. در این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر در این باره بدانید. طراحی بسته بندی خلاقانه را با استدیو طراحی گرافیک پیش برید.
درباره عمان
یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس که ابعاد بزرگی ندارد، اما قدرت اقتصادی زیادی به واسطه سیاستهای درست حکومتی دارد، عمان بوده که با نام رسمی سلطان نشین عمان شناخته میشود. پایتخت عمان که در قسمت شرقی شبه جزیره عربستان واقع شده، مسقط است. این کشور با ایران مرز دریایی داشته و از همین مرز، رابطه صادراتی خوبی برقرار شده است. جالب است بدانید که میانگین سنی عمان بسیار پایین و حدود 19 سال است که نشان میدهد اکثرا افراد جوان در این کشور زندگی میکنند. البته جمعیت کلی این کشور به اندازه یکی از استانهای ایران و حدود 5،3 میلیون نفر بیشتر نیست که بخش عمدهای از این جمعیت، مهاجران از نقاط مختلف هستند.
قوانین برچسب گذاری روی بسته بندی محصول در عمان
استانداردهای برچسب گذاری شورای همکاری خلیج فارس برای کالاهای وارداتی یک مسئله کلیدی است که صادرکنندگان از اقصا نقاط جهان با آن روبرو هستند. برچسب مواد غذایی باید شامل نام محصول و نام تجاری ، تاریخ تولید و انقضا ، کشور مبدا ، نام و آدرس سازنده ، وزن خالص در واحدهای متریک و لیستی از مواد تشکیل دهنده به ترتیب نزولی از اهمیت باشد. برای طراحی بسته بندی در کویت نیز باید موارد ذکر شده بر روی بسته بندی مشخص باشد.
برچسب باید به طور خاص همه چربیها و روغنها (از جمله ژلاتین) که به عنوان مواد تشکیل دهنده استفاده میشود را مشخص کند. همچنین صادرکننده محصول موظف است که عمر و ماندگاری محصول را به دقت شرح دهد. به علاوه اینکه ذکر شرایط نگهداری نیز به عهده صادر کننده است چرا که این شرایط موجب سالم ماندن محصول برای مدت طولانیتری خواهد بود.
عمان یک کشور اسلامی است و برچسب حلال بر روی محصولاتی که حلال هستند از واجبات است. این در حالی است که اگر محصولی دارای مواد الکلی، ذبح غیر اسلامی و… باشد، باید جزییات آن روی بسته بندی در قالب برچسب گذاریهای مختلف شرح داده شود. به بیان دیگر برای فرآوردههای گوشتی و طیور، باید طبق روال حلال اسلامی ذبح شود. گوشت و طیور تازه یا منجمد بسته بندی شده نیز باید حاوی اطلاعات زیر به زبان عربی باشد:
- کشور مبدا
- تاریخ تولید (ذبح یا انجماد) و تاریخ انقضا
- ماندگاری محصول
- وزن خالص متریک
- آرم حلال
به عنوان آخرین نکته برچسب گذاری، محصولات مخابراتی باید برچسبهای خود را در سامانه TRA ثبت کنند. برچسب باید دارای شماره تأیید و شماره فروشنده باشد تا مورد تایید بازار عمان و گمرک قرار بگیرد.
زبان روی بسته بندی محصولات عمان
برچسبها باید فقط به زبان عربی یا عربی/انگلیسی باشد. اگرچه مقامات برخی از برچسبهای فقط انگلیسی را برای اهداف بازاریابی استثنایی تأیید میکنند. مقامات گمرک برچسبهای عربی را که معمولا توسط صادرکنندگان به عمان استفاده میشود را نیز میپذیرند. در ماه آوریل ، وزارت تجارت و صنعت به طور موقت واردات محصولات غذایی با برچسبهای انگلیسی را مجاز کرد.
البته باید گفت همراه بودن زبانهای سوم و چهارم بر روی بسته بندی بلامانع خواهد بود.
قواعد تجاری عمان
فرمان پادشاهی در سال 2000 مشخص نمود که محصولات جواهری، سنگهای قیمتی، فلزات گرانبها و… باید توسط آزمایشگاه سنجش مورد تایید وزارت عمان آزمایش شوند تا ارزش آن مشخص شود. غیر از این مساله، صادرات و واردات عتیقهجات، مگر زیر نظر سازمانهای بینالمللی برای اهدا به موزهها، غیر قانونی تلقی میشود. پس در محتویات محصولات خود نیز لازم است دقت به عمل آورید.
سلام محصولات غیر حلال هم میشه به عمان صادر کرد و روی بسته بندی نوشته نشه؟